10 år yngre, dagbok

Dag 8
Idag blev det dricklunch på stående fot. Aldrig att rekommendera, jag föredrar verkligen att ta en paus och sitta ner och äta riktig mat. Men min lunchdrink är å andra sidan en super drink, en riktig antiage drink väl värd att pröva! Det händer också att jag tar den efter ett träningspass, som en återställare men då halverar jag receptet (förutom mängden gurkmeja, den är detsamma), mer behövs inte.
Här kommer receptet på min super antiage drink:
30 gr proteinpulver
1 msk ekologisk kakao
ett rågat kryddmått gurkmeja
lite svartpeppar
1 tsk kanel
2 msk kokosolja
2,5 dl vatten
Så varför är denna drink så super? Jo, för att den är antiinflammatorisk, skyddande och snygg görande (bra svenska där!).
Proteinpulver – bra byggmaterial till kroppen
Kakao – ökar blodflödet till huden vilket ger en förbättrad hudstruktur och fuktnivå. Innehåller också polyfenoler som hjälper till att skydda hjärnan från fria radikaler (en av orsakerna till demens och Alzheimers) och kolesterolet från att härskna. Sänker även blodtrycket och motverkar att blodplättarna klibbar ihop sig.
Gurkmeja – innehåller kurkumin som är ett av de mest antiinflammatoriska ämnena som vi kan äta. Bromsar tillväxten hos olika typer av cancer och är angiogeneshämmande (angiogenes betyder nybildande av blodkärl i kroppen vilket är ett villkor för att en cancertumör ska kunna växa).

Svartpeppar – gurkmeja måste blandas med svartpeppar (eller ingefära) om det ska kunna passera genom tarmväggen.
Kanel  – hjälper till att reglera blodsockret och förbättrar insulinkänsligheten

Kokosolja läs här

Hur den smakar? Som utspädd kakao. Både kanel och kokosolja är ganska sött i smaken så det tar udden av det beska i kakaon.

Så här blev dagen:
Kosten:
Frukost – Kesoplättar med ost och skinka
Lunch – Antiage drink
Middag – Ugnsbakad lax med blomkålsris, sallad på babyspenat, romansallad och purjolök
Vin: – 0 glas
Träning: Powerwalk i 40 min med Chiro, yoga 25 min
Midjemått: 80 – viktbonus, ner 0,9 kg

Det här inlägget postades i Antiage, Matdagbok, Recept, Tillbehör/Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.